top of page

SUNWARDS

Пълна гама от слънцезащитни продукти,

базирана на напраднала технология за контрол на резидуалната ултравиолетова енергия

8.png

Когато слънчевата радиация достигне кожната повърхност, нейната енергийна стойност се намалява поради пигментацията и дебелината на stratum corneum. Количеството енергия, което впоследствие прониква до виталните слоеве на епидермиса и дермиса, се определя като резидуална (остатъчна) енергия.

 

Целта на слънцезащитните филтри е да намалят интензитета на резидуалната енергия още повече. Въпреки това, независимо от количеството използвани слънцезащитни филтри, е невъзможно да се блокира остатъчната енергия изцяло.

Резидуалната енергия (UVA & UVB радиация) е отговорна за серия от негативни реакции, основно поради генерирането на свободни радикали, проинфламаторни цитокини и протеолитични ензими, които провокират клетъчна увреда и изменения във важни макромолекули, катоколаген и хиалуронова киселина.Тези процеси протичат както на епидермално ниво, така и на ниво дерма.

НАУЧНИ

ХАРАКТЕРИСТИКИ

ПОЛЗИ

ЗА ПАЦИЕНТА

Продуктите SUNWARDS ефективно противодействат на увредата на кожата, индуцирана от резидуалната енергия. Серията съдържа компактна, но завършена гама от продукти, предназначени за разнообразните нужди на пациентите по време на излагане на слънце. Продуктите SUNWARDS са предназначени за здрави субекти, деца, след медицински процедури, както и субекти със специфични кожни състояния. Всички продукти SUNWARDS отговарят на изискванията, заложени в Европейска директива 2003/15/ЕС ( модификация VII).

УНИКАЛНИ В КОНТРОЛА НА УВРЕЖДАНЕТО, ПРИЧИНЕНО ОТ УЛТРАВИОЛЕТОВАТА РЕЗИДУАЛНА ЕНЕРГИЯ

Благодарение на специфичното действие на MSM(methylsulphonyl methane- GeneralTopicspatent) е възможно да се контролира увреждането, индуцирано от UV остатъчната енергия. Това се осъществява посредством значим цитопротективен ефект, антиоксидантно действие и антиеритемно действие (50% редукция).

ЕФЕКТИВНИ В НАМАЛЯВАНЕ КОЛИЧЕСТВОТО НА ИНЦИДЕНТНА ЕНЕРГИЯ

Продуктите SUNWARDS съдържат последно поколение фотостабилни филтри, които отразяват, абсорбират и диспергират инцидентната UV радиация. Synchroblock технологията блокира перкутанната абсорбция на слънцезащитните филтри. Така те остават на повърхността на кожата, повишавайки своята ефективност, защита и поносимост.

С ОПТИМАЛНО ЗАЩИТЕНО UVB-UVA СЪОТНОШЕНИЕ

Продуктите SUNWARDS са с максимално UVA-UVB съотношение, което отговаря на 100% на препоръките на Европейската комисия.

СПЕЦИФИЧНИ, БЕЗОПАСНИ И УДОБНИ ЗА УПОТРЕБА

Продуктите SUNWARDS са разработени за всеки тип кожа (деликатна, чувствителна, суха) и за всички възрасти (даже, подрастващи и възрастни). Препоръчват се и при специфични състояния, като пациенти на имунисупресивна терапия, пациенти с кожни дисхромии, фотодерматити, фоточувствителност, белези, след химични пилинги и лазерни терапии.

Всички продукти SUNWARDS притежават изразена козметична елегантност.

ПРОДУКТИ

bottom of page