top of page

HYDRATIME & NUTRITIME

Активна, продължителна и комплексна хидратация за превенция, поддръжка и възстановяване на бариерната функция на stratum corneum.

HYDRATIME&NUTRITIME.png

Хидратацията на кожата е комплексен процес, който се влияе от разликите в съдържанието на вода в различните слоеве на кожата (концентрационен градиент) и капацитета на stratum corneum да ограничава загубата на вода през кожата. Бариерната функция на кожата зависи и от количеството на интерламеларни липиди, съставени предимно от церамиди, мастни киселини и холестерол. Тези липиди формират средата, в която са фиксирани кожните клетки в повърхностния слой на кожата (корнеоцити). За осъществяването на адекватна защитна функция е необходимо количество, качество и съотношение на различните видове липиди, което да отговаря на специфични параметри.

Horny Layer Technosophy (HLT) е резултат от прецизни научни разработки, базирани на знанието за комплексните морфологични и физиологични фактори, влияещи на stratum corneum. HLT представлява връзката между разбирането на естествените процеси и технологичната възможност да се подобри бариерната функция на кожата посредством локални средства. Взаимодействието между липидните компоненти на кожата зависи от специфичното съотношение между церамиди, мастни киселини и холестерол. В роговия слой са идентифицирани няколко конкретни церамида; церамид 1 е един от тях и е отговорен за пространствената ориентация на останалите. Пространствената ориентация определя ефективността на корнеалните липиди по отношение на бариерната функция. Добавянето на конкретни липидни компоненти в правилни количества и със съответна молекулна структура е оптималният начин за постигане на ефективна и дълготрайна хидратация.

НАУЧНИ

ХАРАКТЕРИСТИКИ

ПОЛЗИ

ЗА ПАЦИЕНТА

HYDRATIME & NUTRITIME са комплексно решение на леки, средни и тежки форми на сухота на кожата, лицето и тялото, дори когато е придружена с прекомерна десквамация. Продуктите HYDRATIME са разработени за възстановяване на хидратацията на кожата, докато продуктите NUTRITIME притежават синхронизирани хидратиращо и емолиентно действие. Всички продукти от линията  се характеризират с отличен профил на поносимост и безопасност. Приятни за нанасяне и продължителна употреба (с висока субективна оценка от страна на пациента).

 

  • СПЕЦИФИЧНА АКТИВНОСТ С УДЪЛЖЕНО ДЕЙСТВИЕ И КОМПЛЕКСНА ЗАЩИТА

       Всички продукти HYDRATIME & NUTRITIME възстановяват и поддържат еквилибриума на хидратация на               кожата. Резултатъте по-здрава, по-мека, по-гладка и по-устойчива на външни влияния кожа. Облекчават             бързо чувството за изпъване на кожата.

 

  • ОСЕЗАЕМО ПРОТЕКТИВНО ДЕЙСТВИЕ

       Благодарение на прецизното и балансирано добавяне на конкретни липиди в stratum corneum, продуктите           притежават осезаем протективен ефект, който противодейства на увреждането на кожата от различните           фактори на околната среда.

 

HYDRATIME - Удължена и комплексна хидратация за лице и тяло при суха кожа.

NUTRITIME - Активно емолиентно и удължено хидратиращо действие при суха и много суха кожа, склонна към десквамация.

ПРОДУКТИ

bottom of page