top of page

ROSACURE

Първата линия от медицински изделия, сертифицирани за лечение на розацея в първи стадий!

rosacure.png

Розацеята е хронично възпалително заболяване на кожата. Засяга най-често лицето и деколтето. Изразява се в зачервяване на кожата, поява на разширени повърхностни кръвоносни съдове и често е с наличие на червени папули, понякога с гноевиден секрет. В първи стадий се наблюдават краткотрайни зачервявания на носа, челото, бузите, челото и брадата, а понякога и на цялото лице, врата и деколтето. Тези зачервявания настъпват след стрес, прием на горещи храни, алкохол, след резки температурни промени – преминаване от студено на топло или обратно. Понякога зачервените участъци са оточни, но на допир са хладни. Постепенно зачервяванията се задържат за по-дълго време, стават постоянни поради трайното разширение на кръвоносните съдове – телеангиектазии. Приливът на кръв в разширените кръвоносни съдове повишава функцията на мастните жлези на кожата, особено при съчетание с мазна себорея. При наличие на суха себорея се наблюдават залющвания и сърбеж.

 

Клас IIa медицинско изделие

TrpV1 рецепторите, още наричани тип 1 ванилоидни рецептори, са широко застъпени в кератиноцитите. Активират се от различни по природа химически и физични стимули, както и от цитокини, които са в основата на възпалителния процес (като TNFα). Резултатът от активацията им е повишен дискомфорт, съпроводен с чувство на парене и сърбеж, както и очевидни симптоми на възпалението, като еритем. Антагонизмът спрямо тези рецептори е правилният подход при овладяване на розацеята.

ИНОВАТИВЕН И ПРЕЦИЗЕН МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ

  • Polyglutamic Acid

       Полимер на глутаминовата киселина, който формира протективен филм върху кожата с нарушени                     бариерни функции. Хидратира и защитава.

  • MSM (Methyl Sulphonyl Methane)

       Проявява значителен успокояващ и фотопротективен ефект. Понижава освобождаването на цитокини и           проимфламаторни ангиокини от кератиноцитите.

  • Butyl Cyclohexanol

        Подтиска активността на TrpV1 рецепторите. Облекчава и намалява симптомите на дискомфорт при                  пациенти с розацея.

Единствените медицински изделия клас IIа, сертифицирани с цел контрол, терапия и овладяване на типичните при розацея симптоми.

НАУЧНИ

ХАРАКТЕРИСТИКИ

ПОЛЗИ

ЗА ПАЦИЕНТА

Медицинските изделия ROSACURE притежават изразен противовъзпалителен ефект, съчетан с антиоксидантно действие и формиране на протективен филм върху свръхчувствителната кожа. Субективното усещане за парене и сърбеж се редуцира значително, веднага след приложение.

  • ЕФЕКТИВНО УСПОКОЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ

        Осезаемо намаляване на усещането за парене и сърбеж.

  • ЗНАЧИТЕЛНА РЕДУКЦИЯ НА ИНТЕРМИТЕНТНОТО И ПЕРМАНЕНТНО ЗАЧЕРВЯВАНЕ

        Противовъзпалително, цитопротективно и антиоксидантно действие.

  • ОТЛИЧНА ПОНОСИМОСТ И БЕЗОПАСНОСТ

        Без цитотоксични ефекти върху кератиноцитите и фибробластите.

  • ОТЛИЧНА КОЗМЕТИЧНА ВЪЗПРИЕМЧИВОСТ

        Изключително приятни за нанасяне и продължителна употреба.

ПРОДУКТИ

bottom of page