ROSACURE

Първата линия от медицински изделия, сертифицирани за лечение на розацея в първи стадии!

rosacure.png

Розацеята е хронично възпалително заболяване на кожата. Засяга най-често лицето и деколтето. Изразява се в зачервяване на кожата, поява на разширени повърхностни кръвоносни съдове и често е с наличие на червени папули, понякога с гноевиден секрет. В първи стадий се наблюдават краткотрайни зачервявания на носа, челото, бузите, челото и брадата, а понякога и на цялото лице, врата и деколтето. Тези зачервявания настъпват след стрес, прием на горещи храни,алкохол,след резки температурни промени– преминаване от студено на топло или обратно. Понякога зачервените участъци са оточни, но на допир са хладни. Постепенно зачервяванията се задържат за по-дълго време, стават постоянни поради трайното разширение на кръвоносните съдове – телеангиектазии. Приливът на кръв в разширените кръвоносни съдове повишава функцията на мастните жлези на кожата,особено при съчетание с мазна себорея. При наличие на суха себорея се наблюдават залющвания и сърбеж.

 

Клас IIa медицинско изделие

TrpV1 рецепторите, още наричани тип 1 ванилоидни рецептори, са широко застъпени в кератиноцитите. Активират се от различни по природа химически и физични стимули, както и от цитокини, които са в основата на възпалителния процес (като TNFα).Резултатът от активацията им е повишен дискомфорт, съпроводен с чувство на парене и сърбеж, както и очевидни симптоми на възпалението, като еритем. Антагонизмът спрямо тези рецептори е правилният подход при овладяване на розацеята.

ИНОВАТИВЕН И ПРЕЦИЗЕН МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ

  • Polyglutamic Acid

Полимер на глутаминовата киселина, който формира протективен филм върху кожата с нарушени бариерни функции. Хидратира и защитава.

  • MSM (Methyl Sulphonyl Methane)

Проявява значителен успокояващ и фотопротективен ефект. Понижава освобождаването на цитокини и проимфламаторни ангиокини от кератиноцитите.

  • Butyl Cyclohexanol

Потиска активността на TrpV1 рецепторите. Облекчава и намалява симптомите на дискомфорт при пациенти с розацея.

Единствените медицински изделия клас IIа, сертифицирани с цел контрол, терапия и овладяване на типичните при розацея симптоми.

НАУЧНИ

ХАРАКТЕРИСТИКИ

ПОЛЗИ

ЗА ПАЦИЕНТА

Медицинските изделия ROSACURE притежават изразен противовъзпалителен ефект,съчетан с антиоксидантно действие и формиране на протективен филм върху свръхчувствителната кожа. Субективното усещане за парене и сърбеж се редуцира значително, веднага след приложение.

  • ЕФЕКТИВНО УСПОКОЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ

Осезаемо намаляване на усещането за парене и сърбеж.

  • ЗНАЧИТЕЛНА РЕДУКЦИЯ НА ИНТЕРМИТЕНТНОТО И ПЕРМАНЕНТНО ЗАЧЕРВЯВАНЕ

Противовъзпалително, цитопротективно и антиоксидантно действие.

  • ОТЛИЧНА ПОНОСИМОСТ И БЕЗОПАСНОСТ

Без цитотоксични ефекти върху кератиноцитите и фибробластите.

  • ОТЛИЧНА КОЗМЕТИЧНА ВЪЗПРИЕМЧИВОСТ

Изключително приятни за нанасяне и продължителна употреба.

ПРОДУКТИ