top of page

ПОЛЗИ НА ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

Полезните функции на хиалуроновата киселина в грижата за кожата и здравето са широки и разнообразни. Намираща се в кожата, ставите, очите и съединителната тъкан, най-важната функция на хиалуроновата киселина е нейния много висок капацитет за задържане на вода.

В нашата кожа хиалуроновата киселина присъства в големи количества в извънклетъчната матрица. Поради значителната си способност да привлича и свързва водни молекули, хиалуроновата киселина е важна за поддържане на структурата и обема на кожата. Заедно колагенът, еластинът и хиалуронова киселина образуват скелето на кожата, осигурявайки структура и текстура.

Хиалуроновата киселина играе роля и във възстановяването на тъканите и раните. В ставите хиалуроновата киселина присъства в хрущяла и синовиалната течност, действайки едновременно като смазка и абсорбатор.

ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА В КОЖАТА

С напредването на възрастта кожната тъкан се дехидратира. Колагеновите и еластиновите влакна губят структурата си, като водят до загуба на обем и образуване на бръчки и фини линии. Хиалуронова киселина помага за намаляване на бръчките и подобрява здравето на кожата. Осигурява непрекъсната хидратация на кожата, свързвайки до 1000 пъти теглото си във вода. Това е единственото биологично вещество, способно на това. С възрастта, тази способност намалява: кожата ни губи влага, водейки до загуба на твърдост и еластичност. Хиалуроновата киселина играе и важна роля за намаляване на окислителното увреждане на кожата, причинено както от вътрешни, така и от външни фактори, като излагане на UV лъчи . Основният начин, по който хиалурновата киселина помага да се подобри външният вид на стареещата кожа е чрез намаляване на загубата на вода от епидермиса. Остаряването на кожата се влияе и от хормонални промени: намаленото производство на полови хормони като естроген може да доведе до разграждане на колагена, водещо до сухота, загуба на еластичност и набръчкване на кожата. Филърите от по-ново поколение на Teoxane са специално разработени, за да адаптират движенията и динамиката на нашите лица. Те са предназначени да създават или възстановяват обема и контура на лицето. Благодарение на способността си да стимулира производството на колаген и да задържа вода, хиалуроновата киселина поддържа кожата ни гладка и добре хидратирана.

ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Поради присъствието ѝ в толкова много структури на тялото, вече са открити множество медицински приложения на хиалуроновата киселина. Някои важни приложения включват:

  • Предотвратяването на белези от хирургични рани

  • Подпомагане на зарастването на рани

  • Лечение на остеоартрит на коляното и ревматоиден артрит

  • Агент за доставка на лекарства за различни начини на приложение, включително офталмологичен, назален, белодробен, парентерален и локален

УПОТРЕБА НА ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

ИНЖЕКЦИИ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

Какво третират инжекциите с хиалуронова киселина?

Те са привлекателна възможност за справяне с възрастовите промени в качеството и външния вид на кожата. Хиалуроновата киселина може да се инжектира в кожата ни, за да запълни и коригира определени зони. Инжекциите с хиалуронова киселина се прилагат за намаляване на бръчки, моделиране на скули, коригиране линиите на лицето и формата на устните, намаляване появата на отпусната кожа и редуцира вдлъбнатините по кожата, причинени от белези на акне или нараняване, подобрява еластичността и хидратацията на кожата на лицето, ръцете, шията и деколтето.

Как се инжектира хиалуронова киселина?

След почистване на мястото на инжектиране с антибактериално средство може да се използва локален анестетик за предотвратяване на болка. Част от продуктовата гама на Teoxane има съдържание на лидокайн. По време на инжектирането, малки количества хиалуронова киселина се инжектират в повърхностните или дълбоки слоеве на нашата кожа. След инжектирането на хиалуронова киселина, практикуващият масажира третираните зони, за да постигне оптимално разпределение на инжектирания филър. Процедурата обикновено трае по-малко от 30 минути, в зависимост от областта, която ще се третира.

Колко често е необходимо инжектиране с хиалуронова киселина?

Ефектите на филърите с хиалуронова киселина имат различна продължителност, в зависимост от вида на филъра и зоната на приложение. Тъй като в крайна сметка хиалуроновата киселина се разгражда и абсорбира от тялото, ефектите не са постоянни. За постигане на дълготрайни резултати, процедурата трябва да се повтаря между 6 и 24 месеца.

Какво е времето за възстановяване от инжекция с хиалуронова киселина?

Повечето пациенти понасят процедурата на инжектиране без поява на дразнене или усложнения и с минимален или отсъстващ възстановителен период. Веднага след приложението зоната може да е зачервена, с лек оток, който отшумява в рамките на няколко дни.

КОЗМЕТИКА, БАЗИРАНА НА ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

Каква е ползата от хиалуроновата киселина в козметичните продукти?

Уникалната способност да задържа толкова много вода прави хиалуроновата киселина незаменима за нашата кожа. Козметичните продукти на Teoxane съдържат хиалуронова киселина, която прави кожата по-гладка, по-плътна и хидратирана. С възрастта, съдържанието на хиалуронова киселина в кожата ни намалява, което води до загуба на хидратация и еластичност и допринася за образуването на бръчки и фини линии. Това може да бъде предотвратено, чрез използването на козметични продукти със съдържание на хиалуронова киселина. Уникалните ѝ хидратиращи и вискоеластични свойства възстановяват еластичността на кожата и превантират появата на бръчки.

Какви са ползите от продуктите, съдържащи хиалуронова киселина?

Освен за интензивна хидратация и стягане на кожата, продуктите със съдържание на хиалуронова киселина допринасят и за изравняване на тена, подобряване на текстурата на кожата, подложена на вредното въздействие на външни фактори като: дим, ултравиолетови лъчи.

 

Тази молекула също играе важна роля за намаляване на оксидативния стрес на кожата, дължаща се на вътрешни (естествен процес на стареене) и външни фактори.

 

Ново създадената технология на кръстосано-свързана хиалуронова киселина, видимо подобрява блясъка, тона и текстурата на кожата.

 

Интегрирайки RHA технологията в комплексната грижа за кожата, продуктите на Teoxane Cosmeceuticals съчетават RHA с ефективни активни съставки, селектирани като отговор в борбата против стареенето.

 

bottom of page